Πλαστική χειρουργική Π. Κοντοές, Πλαστικός χειρουργός
EN

Πλαστική χειρουργική

Στην υπηρεσία της ομορφιάς…

Η πλαστική χειρουργική αντιμετωπίζει αισθητικά αλλά και λειτουργικά προβλήματα στο πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα, ανεξάρτητα από τις αιτίες στις οποίες οφείλονται. Έτσι, επανορθώνει τόσο εκ γενετής προβλήματα, όσο και προβλήματα που δημιουργήθηκαν από εξωτερικούς παράγοντες.

Με τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τον ερευνητικό τομέα, η πλαστική χειρουργική μπορεί πλέον να καλύψει ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών, προσφέροντας στους ανθρώπους καλύτερη ποιότητα ζωής, υγεία και ομορφιά.

Οι κυριότεροι τομείς της είναι:

  • Επανορθωτική χειρουργική (αποκατάσταση ιστών μετά από κακώσεις εγκαύματα ή εξαιτίας χρόνιων παθήσεων)
  • Μικροχειρουργική (που αφορά σε μεταμοσχεύσεις ιστών, επανασυγκόλληση άκρων και άλλα)
  • Επανορθωτική χειρουργική συγγενών ανωμαλιών ( που αφορά στην διόρθωση προβλημάτων που εμφανίζονται με την γέννηση, πχ λαγώχειλος, λυκόστομα, υλποσπαδίας κ.α συγγενείς παθήσεις)
  • Αισθητική χειρουργική (που αποτελεί κι αυτή μια μορφή επανορθωτικής χειρουργικής και αποκαθιστά δυσμορφίες ή προβλήματα που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου)

Στον τομέα της αισθητικής χειρουργικής οι κυριότερες επεμβάσεις είναι οι παρακάτω:


και άλλες που αφορούν στο υπόλοιπο σώμα.

Οι επεμβάσεις αυτές αποτελούν χειρουργικές πράξεις που, ανάλογα με το πρόβλημα, μπορούν να γίνουν με γενική ή τοπική αναισθησία. Η μεγάλη τεχνολογική εξέλιξη που λέγεται Laser εισέβαλε δυναμικά στο χώρο της πλαστικής χειρουργικής. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα Laser δεν αντικαθιστούν την κλασική πλαστική χειρουργική, έχουν όμως τη δυνατότητα να επιλύσουν πολλά προβλήματα τα οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστούν με τις κλασικές μεθόδους.

Έτσι, η εφαρμογή των Laser από έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των ρυτίδων του προσώπου και των άλλων σημείων γήρανσης του δέρματος, στη βλεφαροπλαστική, όπου η ένταξη στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση (σε σχέση με την κλασική μέθοδο), στην αντιμετώπιση των ουλών της ακμής, στη μεταμόσχευση μαλλιών, στην αφαίρεση διάφορων βλαβών του δέρματος κ.α.

Η επανάσταση στη σύγχρονη αισθητική χειρουργική είναι η εφαρμογή συνδυασμένων τεχνικών. Έτσι, το Face Lift και η ταυτόχρονη χρήση του Laser για ρυτίδες, καθώς και για την ανανέωση του γηρασμένου δέρματος, η βλεφαροπλαστική με Laser και η παράλληλη αντιμετώπιση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια αποτελούν τεχνικές, οι οποίες δίνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα Laser αυτά αποτελούν την ομάδα των χειρουργικών Laser, τα οποία εφαρμόζονται σε συνδυασμό με τις κλασσικές χειρουργικές τεχνικές.

Μία άλλη μεγάλη ομάδα θεραπειών, που εφαρμόζονται μόνες τους ή σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές, είναι οι ηπιότερες πλαστικές επεμβάσεις, ειδικότερα στο πρόσωπο, όπως η χημική απολέπιση (peeling), οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος ή άλλων εξελιγμένων ενεσίμων προϊόντων όπου ενδείκνυνται, η χρήση ενθεμάτων για την αντιμετώπιση των σημείων γήρανσης ή διάφορων προβλημάτων συμμετρίας κ.α.

Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού λίπους (μη χειρουργική λιποαναρρόφηση, λιπογλυπτική σώματος) σε άνδρες και γυναίκες.

διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία