Πλαστική χειρουργική Π. Κοντοές, Πλαστικός χειρουργός
EN

Laser

Ο κ. Παρασκευάς Κοντοές είναι ο πρωτοπόρος της εφαρμογής των LASER στην πλαστική και αισθητική χειρουργική στην Ελλάδα, ενώ είναι ο πρώτος παγκοσμίως που χρησιμοποίησε συμβατικές και LASER τεχνικές για την βέλτιστη θεραπεία.

Η παρούσα ενότητα φιλοδοξεί να παρουσιάσει όλες τις εφαρμογές των LASER που προσφέρονται στην Laserlight Clinic και στο Νος. ΥΓΕΙΑ όπου ο κος Κοντοές είναι διευθυντής της κλινικής Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής και Laser.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της ειδικότητας μας κάθε άλλο παρά αδιάφορο θα μπορούσαν να αφήσουν το πλαστικό χειρουργό. Άλλωστε, αν αυτό συμβεί, είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι θα μείνει τόσο πίσω που δεν θα μπορεί να ακολουθήσει τα θεραπευτικά και χειρουργικά πρωτόκολλα που θα απαιτούν οι ασθενείς του.

Στα πλαίσια αυτής της αναζήτησης, αλλά και ικανοποιώντας μια προσωπική υγιή φιλοδοξία μου, που σχετιζόταν με το «κυνήγι» της γνώσης, με σκοπό βέβαια την παροχή των υψηλότερων δυνατών υπηρεσιών στους ασθενείς μου, έχω ταξιδέψει σχεδόν σε όλον τον πλανήτη τόσο σαν εκπαιδευόμενος όσο και σαν εκπαιδευτής, συμμετέχοντας σε συνέδρια, σεμινάρια, συμπόσια και άλλες επιστημονικές δραστηριότητες.

Η πλαστική χειρουργική είναι μια ειδικότητα για την οποία έχουν γραφτεί εκατοντάδες χιλιάδες σελίδων και αναμένεται να γραφτούν κι άλλες. Όμως οι τεχνικές σαν τεχνικές έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που δύσκολα δημιουργούνται πλέον καινούργιες. Απλά οι υπάρχουσες τελειοποιούνται. Υπάρχει όμως κάτι πολύ σημαντικό σε αυτή την ιστορία. Η δυναμική είσοδος της τεχνολογίας στην πλαστική χειρουργική, όπως και σε όλη την ιατρική, που έχει κάνει τις τεχνικές που ανακαλύφθηκαν από τους μεγάλους δάσκαλους του περασμένου αιώνα, να αποδίδουν ακόμη περισσότερο.

Έχω την τύχη, σε δεδομένες χρονικές στιγμές της καριέρας μου, με τη βοήθεια των γνώσεων που μου μετέδωσαν όλοι ανεξαιρέτως οι δάσκαλοί μου, τους οποίους θερμά ευχαριστώ, αλλά και της συνεχούς επαφής μου με συναδέλφους του εξωτερικού αλλά και με τους γιατρούς συνεργάτες της κλινικής μου, να σκεφτώ και να εφαρμόσω τροποποιήσεις τεχνικών που ήδη υπήρχαν, με σκοπό την καλλίτερη αποτελεσματικότητα η ακόμη και την δημιουργία νέων θεραπευτικών πρωτοκόλλων για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών μέσα από το ευρύ φάσμα της πλαστικής χειρουργικής .Έχω επίσης την τύχη μαζί με αλλοδαπό συνάδελφο μου, να έχουμε πρωτοτυπήσει εφαρμόζοντας σε συνεργασία, χειρουργικές τεχνικές που προκάλεσαν αίσθηση στην διεθνή κοινότητα της πλαστικής χειρουργικής.

Η προσπάθεια άρχισε πριν πολλά χρόνια όταν σε ηλικία 8 ετών ρωτούσα το αγαπημένο μου πατέρα να μου περιγράψει ένα επάγγελμα για να ακολουθήσω, που να συνδυάζει την ιατρική και την ζωγραφική η γενικότερα την τέχνη. Την ιατρική γιατί επηρεασμένος τότε από την λιμοκτονία των παιδιών της Μπιάφρα, που παρακολουθούσα στην τηλεόραση, ήθελα να γίνω γιατρός για να τα βοηθήσω. Την ζωγραφική και γενικότερα την τέχνη γιατί μπορούσα να κάθομαι με τις ώρες να ζωγραφίζω πρόσωπα, σώματα, αντικείμενα, να φτιάχνω μορφές με λάσπη στο κήπο του σπιτιού μας, να σκαλίζω σχέδια πάνω σε ξύλο. Και ο πατέρας μου βέβαια, νομικός στο επάγγελμα, δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι αυτά τα δύο ήταν δυνατόν να συνδυαστούν. Όταν όμως θέλεις κάτι πολύ, η εξέλιξη σου το προσφέρει.

Η προσπάθεια λοιπόν άρχισε τότε, συνεχίστηκε στο πανεπιστήμιο και μέσα από τις φοιτητικές και φιλόδοξες αναζητήσεις που όλοι μας ζήσαμε στην δημιουργική εκείνη ηλικία, ήρθα σε επαφή με την έννοια της πλαστικής χειρουργικής, που όσον αφορά στον τομέα της αισθητικής ήταν ακόμη στα σπάργανα. Με πολύ μεράκι άρχισα να οργανώνω το μέλλον μου μέσα από αυτόν τον τομέα της χειρουργικής. Και η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε μετά κατά την διάρκεια της ειδικότητας, στην άσκηση του επαγγέλματος και συνεχίζεται ακόμα.

Ο σκοπός πάντα ένας: Η συνεχής επιστημονική εγρήγορση με απώτερο στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε όλους εσάς που με την παρουσία σας δίπλα μου, κάνετε το όνειρο μου πραγματικότητα. Μου δίνετε την ευκαιρία να ασκώ την πλαστική χειρουργική που αγάπησα και για την οποία μάχομαι για να έχει πάντα ανάμεσά σας την θέση που της αρμόζει. Ιατρική υπόσταση, ιατρική δεοντολογία, αλήθεια και αποτελεσματικότητα.

Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη και την στήριξή σας τόσα χρόνια.

Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού λίπους (μη χειρουργική λιποαναρρόφηση, λιπογλυπτική σώματος) σε άνδρες και γυναίκες.

διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία