Μεταφορά Λίπους

Η Μεταφορά Λίπους είναι μια ευρέως διαδεδομένη θεραπεία στην αισθητική χειρουργική που εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της γήρανσης του δέρματος με την χρήση του αυτόλογου λίπους του ασθενούς.

Πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία και διαρκεί, ανάλογα με τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, από μισή έως δύο ώρες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το λίπος συλλέγεται από την κοιλιακή περιοχή, ή άλλες περιοχές του σώματος, και κατόπιν κατάλληλης διαδικασίας, μεταφέρεται στην περιοχή του προσώπου ή άλλες περιοχές του σώματος, για να διορθώσει την απώλεια όγκου, την χαλαρότητα, τις ρυτίδες και άλλες εκδηλώσεις γήρανσης. Ανισομαστία σε άνδρες/ Ανωμαλίες του δέρματος μετά από επεμβάσεις/ Συγγενή σύνδρομα

Αποφύγετε τη χρήση ασπιρίνης ή άλλων φαρμάκων που περιέχουν ακετυλοσαλικυλικό οξύ τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την εφαρμογή. Αποφύγετε την κατανάλωση σκληρής τροφής για τις πρώτες 48 ώρες προτιμώντας μαλακές τροφές και προσεκτικές κινήσεις του στόματος. Αποφύγετε κάθε είδους έντονων κινήσεων, εργασίας, άσκησης, καθώς και την άνοδο της πίεσης του αίματος για τις πρώτες 48 ώρες. Μείνετε χαλαροί και ήρεμοι κατά τη διάρκεια των 48 αυτών ωρών.

Αποφύγετε το κάπνισμα για τα καλύτερα δυνατά μετεγχειρητική συμπτώματα και την καλή επούλωση. Ενδέχεται να παρουσιαστεί ελαφρύ οίδημα και επιφανειακοί μώλωπες. Χρησιμοποιήστε το μακιγιάζ σας για να τους καλύψετε, αν εμφανιστούν. Μείνετε εκτός εργασίας για τις πρώτες 48 ώρες.

Μπορεί να σας ζητηθεί να πάρετε αντιβίωση προληπτικά ή/και παυσίπονα (αναλγητικά), αν κριθεί απαραίτητο. Η εφαρμογή και η μετεγχειρητική περίοδος είναι μια ανώδυνη εμπειρία στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Ο γιατρός σας θα παρακολουθεί την μετεγχειρητική πορεία σας ακολουθώντας ένα προσχεδιασμένο πρόγραμμα.

Το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας θα είναι στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε. Μην διστάσετε να αναφέρετε τυχόν συμπτώματα που μπορεί να είναι διαφορετικά από αυτά για τα οποία θα σας ενημερώσει ο γιατρός σας. Μέρος του λίπους που θα συλλεχθεί, εάν υπάρχει, θα αποθηκεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να χρησιμοποιηθεί για πιθανή επαναληπτική θεραπεία.