Ρυτιδοπλαστική (Face Lift)

Το face lift ή ρυτιδοπλαστική είναι μια επέμβαση που επιλύει το πρόβλημα της χαλάρωσης του προσώπου λόγω της συνεχούς επίδρασης της βαρύτητας. Κατά την επέμβαση, ανασηκώνεται το δέρμα και οι υποκείμενοι μύες του προσώπου, τραβώντας και αφαιρώντας την περίσσια αυτών, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να αποκτά νεανική εμφάνιση. Οι τομές γίνονται προσεκτικά μπροστά και πίσω από τα αυτιά και δεν είναι καθόλου εμφανείς.

Για τη ρυτιδοπλαστική απαιτείται τοπική ή γενική αναισθησία, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και περίπου μια εβδομάδα αποχής από τις καθημερινές δραστηριότητες, για πλήρη αποκατάσταση. Με την επέμβαση αυτή (ρυτιδοπλαστική), επιτυγχάνεται συγχρόνως και η αντιμετώπιση της χαλάρωσης του τραχήλου (λαιμού).

Σε ενδεδειγμένες περιπτώσεις συγχρόνως εφαρμόζονται και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις (συνδυασμένες τεχνικές – combined techniques) όπως βλεφαροπλαστική με Laser ή Laser fractional που αποτελεί την εξέλιξη της τεχνολογίας των Laser, για βελτίωση ρυτίδων και υφής δέρματος, ενέσιμα εμφυτεύματα, βουτιλική τοξίνη κλπ.

Η εξέλιξη του κλασσικού λίφτινγκ είναι η δυναμική είσοδος του mini-lift η καλύτερα του MACS-lift το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό, αλλά πολύ πιο εύκολο και σαν επέμβαση και σαν αποθεραπεία. Μεγάλη εξέλιξη στις τεχνικές του face lift αποτελεί η δραματική μείωση της έκτασης των τομών και η μείωση του χειρουργικού χρόνου που αποτελεί σημαντικό λόγο για άμεση επανένταξη στις καθημερινές δραστηριότητες.

ΑΝΔΡΑΣ

Θεραπειες - Επεμβάσεις

ΓΥΝΑΙΚΑ

Θεραπειες - Επεμβάσεις