Ουλές 

Αποκατάσταση ουλών

Οι ουλές (και τα χηλοειδή που αποτελούν την υπερτροφική μορφή των ουλών) προκαλούνται από πάρα πολλές αιτίες: ατυχήματα, εγκαύματα, προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις, ακμή κλπ.

Η εικόνα τους ποικίλει: υπερτροφικές, χηλοειδή, ατροφικές, εθέρυθρες, δυσχρωμικές και οι τρόποι αντιμετώπισης είναι διάφοροι.

Τόσο οι χειρουργικές μέθοδοι, όσο τα Laser ή τα ενέσιμα προιόντα, χρησιμοποιούνται στην πλαστική χειρουργική για να δώσουν λύση στο πρόβλημα των ουλών.

Τα Laser μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις δύσχρωμων η εξέρυθρων ουλών για να τις κάνουν αισθητικά πιο αποδεκτές. Μπορουν επίσης σε ειδικές περιπτώσεις να εφαρμοσθούν σε υπερτροφικές ουλές.Στις ουλές της ακμης εχουν άριστα αποτελέσματα.

Στα χηλοειδή απαιτείται συντηρητική αντιμετώπιση και αποφυγή αρχικά χειρουργικής επέμβασης γιατί υπάρχει μεγάλος κινδυνος υποτροπής.

Επειδή οι ουλές εκτός από το αισθητικό πρόβλημα προκαλούν και λειτουργικό (πόνος στις αλλαγές του καιρού, κνησμός κ.λ.π.) απαιτείται σωστή διάγνωση και επιλογή της σωστης λύσης, μετά από αναλυτική συζήτηση με το ενδιαφερόμενο άτομο, για να αποφευχθούν επιπτώσεις στον ψυχισμό του.Με την πλαστική χειρουργική και τα Laser μπορούν να αντιμετωπιστούν ουλές ποικίλης αιτιολογίας όπως:

  • Μετατραυματικές ουλές
  • Μετεγχειρητικές ουλές
  • Ουλές ακμής
  • Ουλές άλλης αιτιολογίας

Ανάλογα με το πρόβλημα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ή την κλασική πλαστική χειρουργική ή τα Laser ή για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα συνδιασμό κλασικών μεθόδων και Laser.

ΑΝΔΡΑΣ

Θεραπειες - Επεμβάσεις

ΓΥΝΑΙΚΑ

Θεραπειες - Επεμβάσεις